Waarom Bibendo?

Wat is Bibendo?

Met Bibendo kun je jouw bibliotheek een digitale upgrade geven door middel van mobiele-games en virtuele rondleidingen. Dit platform biedt een laagdrempelige manier om jouw doelgroep te bereiken en zorgt voor een interactieve ervaring met de collectie en programmering.

Bibendo is direct te gebruiken en biedt verschillende betaalopties, zoals per game of een abonnement. Het platform onderscheidt zich door actuele thema’s, zoals Leven Lang Leren, Digitaal Meedoen en Leesbevordering.

Direct te gebruiken

De digitale oplossingen van Bibendo zijn direct te gebruiken, ongeacht of je kiest voor een mobiele-game of een rondleiding. Na aankoop van een spel ontvang je de Bibendo-box met posters met QR-codes en een duidelijke handleiding. In enkele stappen is de game klaar voor gebruik in de bibliotheek. Mocht je nog vragen hebben, dan staat het Bibendo-team altijd voor je klaar.

De meeste games zijn onmiddellijk beschikbaar en met elkaar spreken we de afleverdatum af. Sommige spellen, zoals rondleidingen, moeten eerst aangepast worden aan de bibliotheek. Hier nemen wij contact over op.

Verschillende betaalopties

De digitale oplossingen van Bibendo zijn op verschillende manieren beschikbaar. De meeste spellen kun je per stuk kopen met een prijs variërend van €500 tot €950.

Als je meerdere spellen wilt aanschaffen, is het voordeliger om het Speel-abonnement af te nemen. Hiermee heb je een jaar toegang tot alle games, apps en digitale content op het platform. Let op: sommige spellen zijn alleen in abonnementsvorm beschikbaar. Dit staat bij elke game vermeld. Als je niet alleen de voordelen van het Speel-abonnement wilt, maar ook zelf spellen wilt maken, is het Maak-abonnement interessant voor jouw bibliotheek.

Actuele Thema’s

De digitale oplossingen zijn onderverdeeld in actuele thema’s die overeenkomen met de pijlers van de Netwerkagenda. Zo sluit de programmering van jouw bibliotheek eenvoudig aan bij het Bibliotheek-convenant.

Leesbevordering

Games die actief het lezen stimuleren vind je hier. Kinderen leren op een leuke en interactieve manier hun voorkeur voor boeken kennen. Hierdoor wordt het vinden en lezen van boeken een positieve ervaring en zullen kinderen spontaan vaker een boek lezen.

Leven lang leren

Diverse games die verschillende maatschappelijke onderwerpen behandelen, waaronder duurzaamheid en het belang van een gezonde levensstijl. Ook vind je hier rondleidingen, waarbij de bezoekers op een leuke en interactieve manier wegwijs worden gemaakt in jouw bibliotheek.

Digitaal meedoen

Ontdek games die zijn gericht op moderne media en hoe kinderen hun digitale vaardigheden kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld: hoe kinderen op een leuke manier op internet de juiste informatie kunnen vinden of hoe ze ‘Fake news’ kunnen herkennen en zelf creëren.

“We zijn blij dat de audio-visuele tour door ons pand nu toch is gelukt i.s.m. de Gemeente Nissewaard en de expertise van NBD Biblion die ons uitstekend heeft begeleid in het proces.”

Olga van Reede
De Boekenberg