Ben jij gi-ga-groen? Kinderboekenweek game 2022 Bibendo

Oproep: Bedenk een leuke game voor de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek in oktober kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! NBD Biblion daagt bibliotheken uit om een nieuw digitaal spel te bedenken voor de Kinderboekenweek 2021. De leukste game(s) helpen wij te maken op het Bibendo platform en zal in elke bibliotheek gespeeld kunnen worden (ook als je geen lid bent). Bovendien krijg je als jouw idee wordt gekozen het promotiepakket van het CPNB voor de Kinderboekenweek 2021 gratis.

Samen aan de slag in een werksessie

We trappen af op 25 maart, om 10 uur met een werksessie. Alle bibliotheken met een idee zijn welkom (ook als je nog geen lid bent van Bibendo). In deze sessie gaan we de ideeën inventariseren, en kijken we samen welke ideeën het meeste aanspreken. Met deze ideeën gaan we daadwerkelijk aan de slag op Bibendo, waar je heel gemakkelijk een leuk idee omzet in een interessante game of app. 

De volgende bibliotheken doen al mee: Huis73 en Westfriese Bibliotheken.

Wat verwachten we van jou?

  • Een leuk idee
  • Actieve bijdrage om dit idee uit te werken in een game
  • Eventueel game laten testen door de doelgroep

Wat krijg je van ons?

  • Wij gaan de game bouwen op ons platform
  • De game kan gratis binnen jouw bibliotheek worden gespeeld tijdens de Kinderboekenweek (ook als je geen lid bent van Bibendo)
  • CPNB stelt aan de bedenkers van de game een aantal promotiepakketten voor de Kinderboekenweek gratis beschikbaar

Heb je een leuk idee? Meld je dan nu ook aan.

Aanmelden

Levy Hoeven
Levy Hoeven
NBD Biblion

''Deelnemers zijn benieuwd wat het 'Bibendo platform' inhoudt. Zodra zij ervaren dat er een eenvoudige manier is om op talloze manieren een digitaal spel te bouwen, wordt het moeilijk om het enthousiasme en de creativiteit in bedwang te houden tijdens de workshop.''