Workshop rondom Vrijwilligers game

Op 17 december is met een aantal bibliotheken gesproken over een Bibendo Vrijwilligers game. Met hen ging Sia van Keijsteren op zoek naar antwoorden op de vragen 'Waar zit waardecreatie voor vrijwilligers met de inzetbaarheid van Bibendo en waarom?' Ze kwamen uiteindelijk op 3 ideeën. 

  1. Het eerste idee is gericht op het leren kennen van het werk én de organisatie. Bibendo zou dan ingezet worden als extra instrument voor de binding van vrijwilligers bij de introductie.
  2. Een andere invalshoek is gericht op Taalpunt-vrijwilligers. Hoe kunnen we hen ondersteunen om de taalvrager op weg te helpen? In dit game concept faciliteren we de uitvraag en de doorverwijzing op een ludieke manier.
  3. In alle creativiteit sloten we af met een idee voor een Taalcafé-spel. Een zogenaamde decision making game waarin je allemaal dilemma's voorgeschoteld krijgt en zo meer leert over de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur.

Oproep

Spreekt één of meerdere ideeën je aan? Schrijf je dan in voor onze workshop. 
Deze workshop bieden we aan tegen een vaste prijs. Het idee is dat meerdere bibliotheken zich inschrijven. Zo kunnen de kosten onderling  worden gedeeld. Het is ook mogelijk om je met een samenwerkingspartner in te schrijven.

Workshop (online) | 4 dagdelen  |  Groepsgrootte maximaal 10 | Totaalkosten workshop €2000  | Startdatum: di 2 februari 2021

De workshop vinden altijd plaats op dinsdagmiddag van 14 - 17 uur. Tussen de workshops zit standaard 3 weken waarin je alvast onderdelen van je game kunt uitwerken, zodat je in een periode van circa 3 maanden een complete game klaar kunt hebben.

 

Aanmelden     Meer informatie