Lancering van de game Bouw een huis

Woensdag 13 april 2022 was het eindelijk zover: de serious game 'Bouw een huis' werd toen officieel feestelijk gelanceerd in Bibliotheek in Vlijmen. Twee jongens van de Scholengemeenschap De Overlaat demonstreerden hoe de game werkt. De aanwezigen konden natuurlijk zelf ook direct aan de slag met het bouwen van hun droomhuis.

Het bouwen van een droomhuis….wat komt daar allemaal bij kijken?
In de game ga je als speler aan de slag met het bouwen van je droomhuis. De keuzes die je maakt zijn van invloed op je budget, de duurzaamheid en de waarde van je huis. Dit hoef je niet alleen te doen. In de game wordt je geholpen door je vrienden en door bedrijven uit de gemeente Heusden. Van deze bedrijven worden korte filmpjes getoond.

Interesse in techniek onder jongeren stimuleren
In de regio van bibliotheek Heusden zitten veel technische bedrijven. Om dit in de toekomst zo te houden, is personeel nodig. Dus moeten jongeren blijvend worden geïnteresseerd in deze sector. De initiatiefnemers hopen met de game hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

De game is ontwikkeld door Van Beek, Van Delftgroep, VPT Versteeg, gemeente Heusden, Het Pieck, SG De Overlaat en bibliotheek Heusden.

Wil je de game uitproberen?
Open de Bibendo app en klik op 'Bouw een huis - Techniek in Heusden'. De game is nu nog zichtbaar onder het kopje Uitgelicht. Of gebruik de QR-code.

.Gebruik QR-code om game Bouw een huis te spelen