Drie games voor de Kinderboekenweek

Op 25 maart hebben maar liefst 15 bibliotheken hun game-idee gepitcht voor de Kinderboekenweek. En wat zaten hier leuke voorstellen tussen!
We vonden ze zelfs zo leuk, dat we hebben besloten om niet één, maar drie ideeën uit te gaan werken.

Dat is ook goed nieuws voor de bibliotheken die niet hebben meegedacht. Deze 3 games zullen namelijk tijdens de Kinderboekenweek in álle bibliotheken gespeeld kunnen worden.

Hoe gaan we nu verder?
Samen met de bibliotheken ZINiN, Heusden, Schiedam, Huis73, Drachten, ZOUT, Zeeuws Vlaanderen, Groninger Forum, DOK, Dommeldal, Westfries, Gelderland Zuid en Cubiss, de ZB en Biblionet Drenthe gaan we aan de slag in 3 teams. Elk team werkt het idee van de game verder uit in een zogenaamd Game Canvas. Vervolgens gaat NBD Biblion aan de slag om de eerste ideeën verder uit te werken, zodat we dit ook met de doelgroep kunnen testen. NBD Biblion zal de games volledig uitwerken op Bibendo. 

Welke ideeën zijn er?
Omdat we waarschijnlijk verschillende ideeën gaan samenvoegen, is het nu nog te vroeg om dit uitgebreid te bespreken. Een tipje van de sluier: de games hebben iets te maken met 1. een beroepskeuzetest, 2 een mysterie en 3 een green screen.

Bekijk de speciale pagina voor de Kinderboekenweek

Meer informatie over de games

Wil je op de hoogte blijven van deze games? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.