Ben jij gi-ga-groen? Kinderboekenweek game 2022 Bibendo

Ben jij gi-ga-groen?

Dit is de naam van de game die Bibendo heeft gemaakt speciaal voor de Kinderboekenweek 2022. Deze game is niet alleen leuk om te spelen, de kinderen steken er ook nog iets van op. Jij kunt deze game nu ook in jouw bibliotheek laten spelen. Gratis, je hoeft alleen de poster op te hangen!

Hoe werkt het spel?

Kinderen starten de game met de QR-code, die ook op de poster staat. Ze krijgen eerst een korte uitleg en dan gaan ze het spel spelen door te klikken op het rode bolletje in Level 1 van het spelbord. Samen met Trux, het marsmannetje komen ze van alles tegen: plastic flesjes in de oceaan en gekapte bomen in het bos, olie in het water en een terugtrekkende poolcirkel. Tussendoor moeten ze vragen beantwoorden en kunnen ze edelstenen vinden om de tovenaar te helpen met het beschermen van de natuur.

 

Zelf de game testen?

Scan de QR-code, die je ook hieronder op de poster ziet staan, en start de game.

 

Voor welke leeftijd is het geschikt?

Kinderen van 8 t/m 10 jaar kunnen de game zelfstandig spelen. Het is ook leuk om te doen voor jongere kinderen, maar dan moet iemand ze helpen bij het lezen.

 

 

Wat heb je nodig?

  • Poster met QR-code om de game te starten. Deze poster is toegevoegd aan de pakketten van het CPNB. Heb je geen pakket besteld, of wil je extra posters? Download hier dan de pdf, en print de poster zelf uit.
  • Online promotiemateriaal om de game onder de aandacht te brengen bij je doelgroep.
  • Wil je weten welke boekentips er in de games worden gegeven? Download dan alle boekentips. Deze boeken zijn ook als thema-aanbieding opgenomen in onze webshop.

 

Aanvragen online demo

Afbeelding
poster kinderboekenweek 2022 game gen jij gi-ga-groen

Benieuwd of Bibendo iets is voor jou? 

Online demo aanvragenWe laten je graag zien hoe Bibendo jouw bibliotheek kan helpen. In een gratis online demonstratie leggen we uit hoe je heel gemakkelijk games kunt maken, delen en aanbieden aan je doelgroep. We nemen je mee door een aantal inspirerende voorbeelden. Natuurlijk beantwoorden we ook al je vragen.  

Vraag de gratis demo aan 

De volgende bibliotheken werken al met Bibendo: