Ridders in Oegstgeest

Kunst & Cultuur - Historie (PO)
Inhoud

De aanleiding
De gemeente Oegstgeest vindt het belangrijk dat de jeugd (Primair Onderwijs) zich bewust is van de rijke geschiedenis en de rol die Oegstgeest speelde ten tijde van de Vikingen, monniken en ridders. Om hen dit op een nieuwe, digitale manier te laten ervaren, is gekozen om een leerlijn voor groep 1 t/m 8 op te zetten voor de scholen in Oegstgeest, waarbij de app een onderdeel hiervan vormt.

Doel van de game
Met deze game wil de gemeente Oegstgeest kinderen vertellen over hoe Oegstgeest er. In de Middeleeuwen uit zag. Wie leefden er in de stad? Hoe leefden ze? Welke historische gebeurtenissen zijn van invloed geweest? Ridders, monniken en Vikingen hebben in verschillende perioden in Oegstgeest geleefd. Hen laten we het verhaal vertellen.

Soort game
Via een digitale speurtocht langs verschillende historische locaties in de stad worden verhalen uit de lokale geschiedenis tot leven gewekt. Het lesmateriaal nodigt de leerlingen uit om op onderzoek uit te gaan, informatie te zoeken in de app, hierop te reflecteren en deze te verwerken in een creatief product. Welke sporen van het verleden zijn er in Oegstgeest te vinden? Wat zeggen deze over het verleden? Wat heeft er zich afgespeeld? Wat zou jij doen in zo’n situatie?  

Oplevering
Het betreft een complete leerlijn voor groep 1 t/m 8 die wordt opgezet, het gehele project heeft een looptijd van 2 jaar. Gestart wordt met het ontwikkelen van een serious game voor groep 7/8. Nadat hiermee ervaring is opgedaan, wordt gestart met varianten hiervan voor de overige groepen (groep 5/6, groep 3/4 en groep 1/2). 

In Q4 2020 wordt getest met de game die is ontwikkeld voor groep 7/8

 

Een soortgelijke game ook voor jouw regio ontwikkelen?

Vraag nu een online demonstratie aan

Informatie

Medewerkenden
Cultuureducatiegroep
Bibliotheek Bollenstreek (locatie Oegstgeest)
Gemeente Oegstgeest
Cultuureducatiegroep
Stichting Osger
Vereniging Oud Oegstgeest
Bibliotheek Bollenstreek (locatie Oegstgeest)
Hofdijckschool en Gevers Deutz Terweeschool
NBD Biblion
Open Universiteit
Gebruikers
Hofdijckschool en Gevers Deutz Terweeschool
Bibliotheek Bollenstreek (locatie Oegstgeest)