Mediaquest

Mediawijsheid
Inhoud

Hoe maak je jongeren bewust van de invloed die (social) media heeft op hun leven?
Voortbordurend op bestaand succes van de OBA is de game MediaQuest 2.0 ontwikkeld. Meer eigentijds, leuker en aansprekender.

Doel van de game
Het interactieve spel MediaQuest daagt jeugd en jongeren uit zélf te onderzoeken hoe media gebruikt en ingezet kan worden. Ze komen daarbij in aanraking met alle 10 mediawijsheid competenties. De game is zo gemaakt dat deze in elke bibliotheek gespeeld kan worden. Als groepsbezoek (Bovenbouw PO, en onderbouw VO) waardevol omdat er een duurzame relatie ontstaat tussen school en bibliotheek en het geleerde beter wordt ingebed.

Soort game
Kinderen kiezen zelf een personage (blogger, influencer, fotograaf of hacker) die hen gedurende de opdracht begeleid en opdrachten geeft.  De opdrachten variëren afhankelijk van het gekozen personage. Kies je voor fotograaf dan zullen je opdrachten ook meer gericht zijn op fotografie, tewijl een blogger bijvoorbeeld meer teksten zal maken. Het is een interactief spel waarbij de input van de leerlingen wordt bewaard en achteraf besproken kan worden. Als het spel is afgerond, dan wordt alles ook weer verwijderd.

De Mediaquest basisversie is door iedere bibliotheek (die lid is van Bibendo.nl) direct te spelen. Dit basisspel bestaat uit 4 personages, maar dit kun je zelf uitbreiden. 

Doelgroep
Groep 7/8, brugklassen VO

Oplevering
Dit spel is beschikbaar en kan direct worden gebruikt door leden van Bibendo.

 

Deze game ook in jouw bibliotheek laten spelen?

Vraag nu een online demonstratie aan

 

Informatie

Medewerkenden
Openbare Bibliotheek Amsterdam
NBD Biblion
Open Universiteit
Gebruikers
Bovenbouw Primair Onderwijs en Onderbouw Voortgezet Onderwijs
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Huis73 Den Bosch
Bibliotheek Den Haag
Bibliotheek Kop van Overijssel
Biblioplus
Categorie
Mediawijsheid