Geschiedenis van Huis73 Den Bosch

Kunst & Cultuur - Rondleiding (PO)
Intro

Inhoud

De aanleiding
Sinds begin 2019 is de bibliotheek van Den Bosch gefuseerd met Muzerije en bureau Babel. In een historisch monument in de binnenstad van Den Bosch is zo een organisatie ontstaan die kunst, cultuur, lezen en leren met elkaar verbindt door middel van een uitgebreid aanbod en bijpassende programmering. Het historische pand nodigt uit om te onderzoeken welke functies het gebouw heeft gehad door de eeuwen heen, en welke bekende Bosschenaren daar een rol van betekenis hebben gespeeld. Zo wil Huis73 Den Bosch het gebouw en het aanbod dichter bij de bezoekers brengen.

Doel van de game
Met deze game wil Huis73 Den Bosch de verhalen van uit het gebouw tot leven brengen en laten zien dat het leven er vroeger anders uit zag. Het is ook een manier om kinderen uit groep 5 & 6 letterlijk even een andere wereld in te trekken.

Soort game
Aan de hand van diverse bekende personages (Jeroen Bosch, Erasmus...) kunnen kinderen met hun klas of met hun ouders een digitale speurtocht doen door het gebouw. Het door hen gekozen personage neemt ze bij de hand en leidt hen door het gebouw. Los de puzzel op, en win een prijs! Je kunt deze tour verschillende keren spelen, omdat de verschillende personages ieder hun eigen verhaal vertellen en je zo verschillende plekken en historische gebeurtenissen leert kennen.

Zelf een vergelijkbare game ontwikkelen, of weten wat de mogelijkheden zijn?

Vraag nu een online demonstratie aan

Informatie

Medewerkenden
Huis73 Den Bosch
Stadsarchief
Zwanenbroedershuis
Erfgoed kringen
Cubiss
NBD Biblion
Open Universiteit
VVV
Noord-Brabants museum
Gemeente Den Bosch
Gebruikers
Kinderen 9 t/m 12 jaar (bovenbouw primair onderwijs)
Huis73 Den Bosch