Challenge the future

Vaardigheden - Lab (PO)
Intro

Inhoud

 

De aanleiding
In de provincie Groningen zijn er prachtige innovatieve bedrijven actief, toch kunnen deze bedrijven maar moeilijk personeel vinden, terwijl er vaak een relatief hoge werkloosheid in Groningen is. De bibliotheek wil graag een steentje bijdragen om jongeren in de regio op te leiden voor het bedrijfsleven.

Doel van de game
Biblionet Groningen heeft een serious game ontwikkeld waarbij basisschoolkinderen een challenge voor een bedrijf uit de regio gaan oplossen. Jongeren worden op deze manier op een speelse manier uitgedaagd om zich de vaardigheden van de 21ste eeuw aan te leren. De kinderen en jongeren ontwikkelen hun analytisch denkvermogen en krijgen een beeld bij de rol van innovatie in onze maatschappij. Zo is de challenge niet een eindresultaat, maar de start van een nieuwe aanpak. Tegelijkertijd spelen Groningse bedrijven zich op deze manier in de kijker van deze jonge ondernemers.

Soort game
Door verschillende levels uit te spelen, leren kinderen hoe ze goed kunnen brainstormen, een collage kunnen maken, een pitch kunnen houden en hoe ze een prototype testen. Doordat deze levels verschillende informatieve en grappige filmpjes bevatten worden ze meegenomen in het ontwikkelproces van de innovatie producten die er in de provincie worden gecreëerd.

Deze challenge is heel eenvoudig ook in andere regio's te spelen. Maar je kunt ook nieuwe uitdagingen aan de game toevoegen van bedrijven uit je eigen regio bijvoorbeeld. 

Doelgroep
Groep 7/8, onderbouw vo

Peter Doorn, senior adviseur en programmamaker Biblionet Groningen:
“De bijdrage van de RGA maakt het mogelijk om een boost te geven aan de samenwerking tussen bibliotheken, onderwijs en het bedrijfsleven. We kunnen hiermee inzetten op kwaliteit, verbreding en verdieping en het project overdraagbaar maken".

 

Een vergelijkbare game ook in jouw bibliotheek laten spelen?

Vraag nu een online demonstratie aan

Informatie

Medewerkenden
Biblionet Groningen