Bouw een huis

Vaardigheden
Inhoud

Ervaren hoe het is om een eigen droomhuis te bouwen? Dat kan via de Serious Game: Bouw een huis. Jongeren krijgen een zak met geld en moeten vervolgens keuzes gaan maken. Gaan ze voor duurzaam? Voor luxe? Of houden ze het liever bescheiden?

Doel van de game
In de regio van bibliotheek Heusden zitten veel technische bedrijven. Om dit in de toekomst zo te houden, is personeel nodig. Dus moeten jongeren blijvend worden geïnteresseerd in deze sector. De initiatiefnemers hopen met de game hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Soort game
In de game gaan spelers aan de slag met het bouwen van hun droomhuis. De keuzes die ze maken zijn van invloed op je budget, de duurzaamheid en de waarde van hun huis. Dit hoeven ze niet alleen te doen. In de game worden ze geholpen door vrienden en door bedrijven uit de gemeente Heusden. Van deze bedrijven worden korte filmpjes getoond.

Doelgroep
Jongeren met interesse in de techniek.

Wil je de game uitproberen?
Open de Bibendo app en klik op 'Bouw een huis - Techniek in Heusden'. De game is nu nog zichtbaar onder het kopje Uitgelicht.

Of gebruik de QR-code.

QR-code Bouw een huis

 

Informatie

Medewerkenden
De game is ontwikkeld door Van Beek, Van Delftgroep, VPT Versteeg, gemeente Heusden, Het Pieck, SG De Overlaat en bibliotheek Heusden.