Boekenberg Tour

Kunst & Cultuur - Rondleiding
Inhoud

De aanleiding
De Boekenberg is een prachtig gebouw met een interessante architectonische waarde. Veel bezoekers komen niet alleen voor de bibliotheek, maar ook om meer te weten te komen over de architectuur. Het geven van rondleidingen door de bibliotheek begon steeds meer op een dagtaak te lijken. Leuk om te doen, maar niet echt onderdeel van de ‘core business’ van de bibliotheek. Om die reden heeft De Boekenberg een interactieve tour ontwikkeld, waarmee ze bezoekers kunnen informeren.

Doel van de game
Doel van de Boekenberg Tour is om bezoekers die met name geïnteresseerd zijn in de architectuur van het gebouw op een interactieve manier te informeren over de visie van de architect en de verschillende elementen van het gebouw.

Soort game
De Boekenberg tour is een interactieve, informatieve tocht door het gebouw. Je komt meer te weten over de functies in het gebouw, de bouwstijl, de historie van Spijkenisse. Architect  Winnie Maas vertelt zelf welke keuzes hij heeft gemaakt bij de ontwikkeling van het gebouw.

Oplevering
Deze audiovisuele tour is opgeleverd en wordt gebruikt in de Boekenberg. Het format is door andere leden van Bibendo eenvoudig te kopiëren en aan te passen voor eigen gebruik.

 

Zelf een vergelijkbare game ontwikkelen?

Vraag nu een online demonstratie aan

Informatie

Medewerkenden
De Boekenberg
Gemeente Spijkenisse
NBD Biblion
Open Universiteit
Gebruikers
Boekenberg Spijkenisse